Over ons

SvAM

Het samenwerkingsverband van Amersfoortse moskeeën is een samenwerkingsverband van alle 5 Amersfoortse moskeeën in Amersfoort. Deze is opgericht door de moskeeën zelf en is er om de belangen van de moslimgemeenschap in Amersfoort te behartigen. Het samenwerkingsverband is een zogenoemde moskeegenootschap welke diverse projecten en activiteiten ontplooit gericht op het algemeen belang van de Amersfoortse moslimgemeenschap.

Leden

Moskeevereniging Masjid El Fath

Moskeevereniging El Fath maken al sinds 1980 onderdeel uit van de Amersfoortse samenleving. Een vereniging die zich inzet voor haar leden, de buurt en de stad Amersfoort met haar vele sociale en maatschappelijke activiteiten. Dit doet zij vanuit een Islam geïnspireerde verantwoordelijkheid.

Mevlana Amersfoort Diyanet

HDV Amersfoort Mevlana is opgericht in 1978 en gevestigd aan de van Galenstraat 37b. Vanuit deze locatie verleent zij diverse sociaal, maatschappelijke en religieuze activiteiten.

Stichting Milli Gorus Amersfoort Rahman

IGMG Noord-Nederland is een sociaal-religieuze beweging die zich richt op de maatschappelijke participatie, positionering en acceptatie van moslims in de Nederlandse samenleving.

Moskee Tawhid Amersfoort

Stichting Islamitische hulp en belangencentrum Moskee Tawhid is een initiatief van moslims in Amersfoort. De stichting is opgericht in 1986 door een groep initiatiefnemers van de eerste generatie en wordt draaiende gehouden door gedreven en plichtsgetrouwe vrijwilligers.

Suleymani moskee

Stichting Islamitisch Centrum Amersfoort heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld als een belangrijk islamitisch centrum voor moslims en niet-moslims in Amersfoort. Naast de religieuze functie vervult de stichting een belangrijke rol als sociaal-cultureel ontmoetingscentrum voor moslims in Amersfoort.

beleidsplan SvAM 2024-2028